Home

Over de tekentuin

Welkom!

Hallo en welkom op de site van De Tekentuin. Leuk dat je de site komt bezoeken! Hopelijk kun je hier vinden waarnaar je opzoek bent! Ik geef creatieve teken-, vilt-, en droomwerk cursussen en diverse dagworkshops. Wanneer je vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met mij. Liefs, Helma

De Tekentuin is een atelier dat letterlijk uitkijkt op een mooie binnentuin. Een tuin vol met tekens van bloei en groeikracht. De natuur leeft haar eigen ritme, is veelzijdig en is er altijd! Een grote onuitputtelijke inspiratiebron en voor iedereen, en voor alle leeftijden, toegankelijk, net als De Tekentuin.

Het is binnen in De Tekentuin waar je zintuigen geprikkeld worden, om al dat wat in je leeft, borrelt en bruist zichtbaar te maken. In De Tekentuin ga je leren al deze ideeën, wensen en inspiratiebronnen op jouw unieke eigenwijze vorm te geven, en ontdek je wat daadwerkelijk bij jouw past. Spelend en ‘teken’derwijs ontdekken dat óók jij een unieke inspiratiebron bent voor jezelf en voor anderen! Je eigen passie vinden en deze te leven werkt verbindend, brengt harmonie en plezier in je leven. Tekenen is hierbij een hulpmiddel, een inspannende en ontspannende manier om dat wat belangrijk is voor jou, naar buiten te brengen en zichtbaar te maken voor jezelf.

Voor de ware ontdekkingsreis hoef je geen nieuwe landschappen te zoeken, alleen met andere ogen naar jezelf en jouw omgeving kijken is genoeg. De Tekentuin staat voor creativiteit, inspiratie, gezelligheid, steun, vertrouwen, warmte, uitwisselen en verbinden. De Tekentuin is een binnen- en buitentuin waar je het hele jaar terecht kan.

De inspirator achter de Tekentuin is Helma Groenen. Zij heeft een passie voor alles wat met creatieve en kunstzinnige werkvormen te maken heeft, in het bijzonder op het gebied van tekenen en het vilten (textiel). Creatief spelen en experimenteren is voor haar onlosmakelijk verbonden met het vinden van inspiratie en het ontdekken van wenszaadjes. Haar levensmotto: ‘Wat je kunt dromen, kun je ook waar maken!’ Creëer en leef je eigen sprookje in De Tekentuin.
 
Zij werkt in de Tekentuin in kleine groepen. Zo krijgt iedere cursist de persoonlijke aandacht, ruimte en tijd die hij/zij nodig heeft. Nieuwsgierig geworden en wil je zelf ervaren wat De Tekentuin voor jou kan doen? Meld je dan aan voor één van de cursussen in de Tekentuin, je bent van harte welkom!

Groene Hart

De Tekentuin bevindt zich in het buurtschap de Groenendijk te Hazerswoude Rijndijk, gelegen in het rustgevende Groene Hart van Zuid Holland: met zeventien stapjes omhoog via een buitentrap te bereiken.